Informatiecentrum

Schilderij ophangen aan staaldraad of staalkabel

Schilderij ophangen aan staaldraad of staalkabel Een schilderij wordt vaak opgehangen aan een staaldraad of staalkabel. Wat zijn daarin de mogelijkheden? En wat als mijn schilderij geen bevestigingshaakje heeft? Lees verder...

Hoe bevestig ik een schilderij ophangsysteem aan mijn plafond?

Hoe bevestig ik een schilderij ophangsysteem aan mijn plafond? Een ophangrails aan een plafond monteren is niet altijd even makkelijk. Wat als een plafond bijvoorbeeld gestuct is? Hier leest u de belangrijkste tips voor het monteren van een plafondrail. Lees verder...

Welke onderdelen zitten er in een montageset?

Welke onderdelen zitten er in een montageset? Voor het ophangen van een schilderij ophangrails heeft u per rail een montageset nodig. U zult voor het bevestigen van de rail aan de wand of plafond het juiste aantal benodigde schroeven, pluggen en click & connect nodig hebben. Lees verder...

Hoe hang ik een schilderij op in een trappengat?

Hoe hang ik een schilderij op in een trappengat? Een schilderij of ander kunstwerk ophangen in een trappengat is vaak een probleem. Zo komt het vaak voor dat de ophangrails schuin moet hangen of door de hoogte is het bijna onmogelijk een schilderij te verwisselen. Gelukkig zijn daar oplossingen voor! Lees verder...

De Twister perlonkoord blijft niet goed hangen, wat nu?

De Twister perlonkoord blijft niet goed hangen, wat nu? Er bestaat een kans dat een Twister niet goed blijft zitten in het systeem. Vaak gebeurt dit in combinatie met een perlonkoord dat opgerold verstuurd is. Wat kunt u hieraan doen? Lees verder...

Hoe kan ik een ophangrail inkorten?

Hoe kan ik een ophangrail inkorten? Als u een ophangrail voor schilderijen heeft aangeschaft zijn de standaard lengtes vaak 200 cm of 300 cm. Maar wat nu als u deze ophangrail wilt inkorten, omdat uw muur korter is dan de rail? Lees verder...

Kan ik een schilderij ophangsysteem schilderen in een andere kleur?

Kan ik een schilderij ophangsysteem schilderen in een andere kleur? Schilderij ophangsystemen zijn (afhankelijk van het type) standaard verkrijgbaar in wit (RAL 9003), crème wit (RAL 9010), alu en zwart. Maar wat als u de schilderij ophangrails in een andere kleur wilt verven? Wij hebben de oplossing voor u! Lees verder...

Ik ben op zoek naar een ophangrail die zo min mogelijk zichtbaar is!

Ik ben op zoek naar een ophangrail die zo min mogelijk zichtbaar is! Als u een schilderij heeft aangeschaft die u met een schilderij ophangsysteem wilt ophangen aan de muur/wand, dan kunt u ervoor kiezen om het railsysteem zo min mogelijk te laten opvallen. Het gaat uiteraard ook om het schilderij wat op moet vallen! ArtiTeq heeft hiervoor de juiste oplossing! Lees verder...

Wat is een glijder en hoe werkt deze?

Wat is een glijder en hoe werkt deze? De meeste perlonkoorden worden in combinatie met een Twister verkocht. Voor de Classic Rail werkt dit echter niet en is er een perlonkoord met glijder nodig. Wat is een glijder precies en waarvoor is deze bedoeld? Lees verder...

Wat is een Twister en hoe werkt deze?

Wat is een Twister en hoe werkt deze? Een Twister is het metalen bevestigingspunt aan de bovenkant van een perlonkoord of staaldraad. Maar hoe werkt deze precies en wat is het voordeel van een Twister? Lees verder...

Items 51-60 van 61

Weergeven per pagina